Hlavní obsah

Dvojnásobná vražda na Ústecku: Muž měl před zraky rodičů znásilnit jejich nezletilou dceru

Novinky, ape

Policie pracuje hned s několika vyšetřovacími verzemi pondělní dvojnásobné vraždy v zahrádkářské kolonii u Ústí nad Labem. Zatím není například jasné, zda pachatel byl jen jeden, či jich bylo více. Jedna z verzí hovoří o tom, že jediný pachatel spáchal po činu před domem sebevraždu. Proč ale manželský pár zavraždil, není dosud úplně zřejmé.

Policie na místě vraždy v zahrádkářské kolonii u Střížovic na ÚsteckuVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

Jednou z verzí je právě i to, že pachatelé byli dva a jeden po činu utekl.

S manželským párem žily v domě tři děti. Všechny skončily v péči lékařů. Nejméně jeden pachatel měl podle informací Novinek svázat manželský pár a poté před jeho zraky znásilnit nezletilou dceru. Poté pachatel oba rodiče zabil. Znásilněné dívce je 13 let. Policie zatím vyšetřování případu vůbec nekomentuje, oficiálně sdělila pouze to, že na místě nalezla tři mrtvé. Podle informací Práva pachatel zabil i psa, byl to postarší muž s kriminální minulostí.

Na místě činu v zahrádkářské kolonii mezi Českým Újezdem a Střížovicemi u domu ani v okolí již policisté v úterý dopoledne nebyli. Policejní páska zůstala na části přilehlého pole a na dveřích domu, kde se čin stal. Do uzavřené zahrádkářské kolonie se jen občas trousili místní zahrádkáři.

Foto: PRÁVO - Aleš Pelikán, Právo

Policejní páska na dveřích domu, kde se čin stal

„Jdu opravit pletivo, ti darebáci museli jít přes můj pozemek a poničili ho. Včera večer jsem to jen nějak spojil a nyní to jdu dodělat,“ řekl jeden ze zahrádkářů.

Většina zahrádkářů z kolonie byla hrůzným činem otřesená a u uzavřené brány skoupá na slovo. „Nic nevím, netuším, kdo to mohl udělat,“ prohlásil jeden z postarších mužů. Podobně mluvili i ostatní. Později v úterý se policisté do oblasti vrátili, na místě byli i psovodi.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Vstup do zahrádkářské kolonie

Zavražděný šedesátiletý muž byl předsedou místní zahrádkářské kolonie. „Byl to dobrý člověk, někomu asi muselo šibnout,“ prohlásil zahrádkář, který je v kolonii již 32 let. „Pomáhal jsem to tady zakládat, něco takového nepamatuju,“ dodal.

Objevily se informace, že zavražděný muž pěstoval na své zahradě konopí a s motivem činu to mělo souviset. „To bylo jen jednou a je to už dávno,“ odmítl spekulace soused.

Foto: PRÁVO - Aleš Pelikán, Právo

Dům v zahrádkářské kolonii, kde k tragédii došlo

V uzavřené kolonii je zhruba stovka zahrádek. „Trvale tu žijí lidé jen ve čtyřech domech, ten, kde se to stalo, byl jedním z nich,“ řekla jedna z projíždějících seniorek. Na místě před domem se v úterý objevila zapálená svíčka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám