Hlavní obsah

Dvojice vydírala a bila podnikatele na Žďársku. Druhého se chystala přepadnout

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Ozbrojeného muže, který se chystal přepadnout a oloupit vytipovaného podnikatele z Chrudimska, zadržela minulou středu těsně před akcí policejní zásahovka. Ve vazbě skončil i jeho komplic. Informovala o tom v úterý policejní mluvčí Dana Čírtková. O mužích z Vysočiny měla policie informace už dříve, souvisely s vydíráním jiného podnikatele na Žďársku.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Muži ve věku 18 a 36 let, kteří žili na Vysočině, podle zveřejněných údajů vydírali na konci loňského a na začátku letošního roku podnikatele na Žďársku. Toho jeden z pachatelů oslovil pod smyšleným jménem jako vymahač pohledávek a požadoval po něm pět miliónů korun za údajně neuskutečněný obchodní kontrakt.

Oba kumpáni pak vydíraného opakovaně kontaktovali a zasílali mu výhružné textové zprávy.  Výhružky stupňovali, požadovanou sumu zdvojnásobili a také ho vylákali na schůzku, kde ho po zopakování výhružek fyzicky napadli.

V rámci vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že oba společníci chystají další akci.

Vytipovali si podnikatele z Chrudimska, u kterého došli k závěru, že má ve firemním trezoru větší sumu peněz. Jeden z nich naplánoval přepadení, které měl druhý s pistolí a pepřovým sprejem provést. Těsně předtím, než se tak stalo, se však do věci vložili kriminalisté. Ozbrojeného muže zadrželi a pro jeho komplice si záhy došli.

Soudce poslal oba podezřelé do vazby, za vydírání a loupež jim hrozí v případě prokázání viny 5 až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám