Hlavní obsah

Dvanáctiletý chlapec v Olomouci vběhl pod auto, na místě zemřel

Olomouc

Nezletilý chlapec zemřel v úterý v Olomouci po střetu s osobním autem. Hoch podle policie zřejmě náhle vběhl do vozovky. Zraněním podlehl na místě. Okolnosti nehody policie vyšetřuje, řekla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala po 17:00 ve Stupkově ulici. "Podle prvotních informací nezletilý chlapec zřejmě náhle vběhl do vozovky, kde se střetl s právě projíždějícím osobním vozidlem," uvedla policejní mluvčí.

Podle mluvčího záchranné služby Pavla Vysloužila už zdravotníci nedokázali dvanáctiletému chlapci pomoci. Auto po střetu chlapce odmrštilo do vzdálenosti několika metrů. Na místě se mu snažili před příjezdem záchranné služby poskytnout první pomoc kolemjdoucí.

"Měl bohužel mnohočetná zranění, kterým nakonec na místě podlehl," řekl Vysloužil.

Čtvrtá tragická nehoda

V Olomouckém kraji je to za poslední čtyři dny již čtvrtá tragická nehoda. Naposledy zemřel v sobotu v kopcích nad Šternberkem motocyklista, který se svým strojem narazil do stromu.

V pátek přišel o život sedmdesátiletý řidič osobního auta u Olšan na Prostějovsku a vpodvečer pak řidič BMW na Bludovském kopci na Šumpersku.

Nehody z posledních dnů rozšířily tragickou letošní bilanci na silnicích regionu. Již o prázdninách překročil počet zemřelých na silnicích statistiku za celý loňský rok.

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo loni 28 lidí, letos do konce prázdnin 30. Za celý rok 2013 jich bylo 27. Nejhorší statistiky zaznamenali policisté v roce 2011, kdy při nehodách v kraji zemřelo 45 lidí, od té doby podle dopravní policie čísla až dosud postupně klesala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám