Hlavní obsah

Ďuričkův advokát si stěžuje na podjatost soudce, který rozhoduje o vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Advokát Bohumíra Ďurička, obviněného z vraždy Václava Kočky mladšího, chce, aby o pobytu jeho klienta ve vazbě rozhodoval jiný soudce. Advokátu Janu Červenkovi se nelíbí, že soudce Karel Kudláček je soudcem v procesu s Andrejem Korpljakovem, který je obchodním partnerem bratrů Kočkových. V pondělí odeslal Obvodnímu soudu pro Prahu 1 námitku podjatosti.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici ukazuje ultrazvukový snímek své dcery.

Článek

S námitkou podjatosti v pondělí Červenka soudu odeslal i stížnost proti usnesení, kterým obvodní soud před dvěma týdny rozšířil důvody vazby uvalené na Ďurička. Vazbu Kudláček Ďuričkovi prodloužil a odůvodnil to tím, že Ďuričko v rozhovorech pro média říkal, že v podobné situaci by opět střílel.

Ďuričko v žádosti o propuštění sliboval, že se nepokusí o útěk, bude spolupracovat s policií a nebude pokračovat v páchání trestné činnosti. Nabízel kauci tři milióny korun.

Bohumír Ďuričko zůstává dál ve vazbě. Zdroj: Stream.cz

"(Kudláček) rozhoduje trestní věc člověka, který je obchodním partnerem (Jana Kočky a Václava Kočky mladšího) a má stejné trvalé bydliště v domě poškozeného (Václava Kočky mladšího) ve věci pana Ďurička," řekl Červenka.

Korpljakov, kterého podle médií již dříve označila Bezpečnostní informační služba (BIS) za člena ruskojazyčné mafie, podle obchodního rejstříku figuruje ve společnosti Mirage. Dalšími společníky ve firmě jsou podle rejstříku Jan Kočka a Václav Kočka mladší.

Ďuričko na začátku října na oslavě po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka zastřelil Václava Kočku mladšího. Proč střílel, není úplně jasné. S Kočkou se nejprve hádal, podle jedné z verzí se měli sázet o velké částky peněz. Podle Ďuričkova rozhovoru pro Právo Ďuričko Kočkovi řekl, že je kolotočář, muž se urazil a uhodil ho. Ďuričko poté začal střílet.

Reklama

Související témata:

Související články

Ďuričko se zatím z vazby na kauci nedostane

Státní zastupitelství v pátek nevyhovělo žádosti Bohumíra Ďurička o propuštění na svobodu na kauci. Věcí se tak bude muset zabývat soud. Ďuričko, stíhaný...

Výběr článků

Načítám