Hlavní obsah

Dřevorubce v lese na Opavsku přimáčkl padající strom

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zřejmě neopatrností si v úterý dopoledne přivodil zranění muž (47) z Novojičínska, který na Opavsku kácel stromy. Do nemocnice musel zraněného přepravit vrtulník. Záchrannou akci zaznamenala kamera hasičů, kteří na místo rovněž vyrazili.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranná akce v náročném terénu na OpavskuVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

K úrazu došlo zhruba kolem půl jedenácté dopoledne. „Muž pracoval v lese sám, když jej přimáčkl jeden ze stromů,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský s tím, že zraněný dřevorubec si sám přivolal pomoc.

Na nádraží v Pačejově zasáhl proud železničáře, má popáleniny na 60% těla

Krimi

Kvůli zraněním se muž nemohl podrobit orientační dechové zkoušce na alkohol, cizí zavinění policisté vyloučili.

Vzhledem k značně obtížně přístupnému terénu, ve kterém se muž zranil, přepravil lékaře k pacientovi vrtulník letecké záchranné služby.

Těžký den záchranářů v Tatrách, zemřel Polák, Čechy smetla lavina

Evropa

„Prvotní vyšetření ukázalo na vícečetná poranění v oblasti končetin, pánve a páteře. Pacient komunikoval, ale jeho stav se jevil jako vážný,“ nastínil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl s tím, že pacient byl uložen do vakuové matrace a letecky transportován do nemocnice.

Při záchraně zraněného spolupracovali se zdravotníky také hasiči, na místě měli tři jednotky.

Muž se pokoušel sjet černou sjezdovku na pekáči, skončil s poraněnou páteří

Krimi

„Hasiči se za mužem vydali zhruba půl kilometru těžce přístupným lesním terénem nahoru do kopce. Na cestě zpět mimo jiné pomohli umístit muže do podvěsu vrtulníku a také snést vybavení záchranné službě. U cesty ještě vyměnili píchnuté kolo na vozidle zdravotníků po jízdě kamenitým terénem,“ popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám