Hlavní obsah

Drastický záznam střetu cyklisty s tramvají v Ostravě unikl na internet, případ řeší policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Únik videozáznamu dopravní nehody, při které tramvaj v Ostravě srazila a zabila cyklistu, bude řešit policie. Záznam nedělní nehody šokoval v pondělí uživatele sociálních sítí, protože obsahoval velmi drastické záběry. Nyní se zjišťuje, kdo nahrávku z městského systému stáhl a zveřejnil.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Městská policie Ostrava je sice správcem městského kamerového systému, ale není jediným subjektem, který má přístupová práva k těm záznamům. Proto jsme včera podali podnět Policii České republiky k prošetření,“ řekl ve středu novinářům ředitel strážníků Miroslav Plaček.

„Zvenčí se určitě k tomu nemá šanci nikdo dostat, protože to je jasně zakódováno a každý člověk má svůj přístupový kód. Ale i přesto se zástupci městské společnosti Ovanet přemýšlíme nad tím, jak by se ten systém dál zabezpečit ještě víc,“ dodal.

Cyklistu v Ostravě srazila tramvaj. Na místě zemřel

Krimi

Nehodu zřejmě zavinil cyklista, který na zastávce pozdě zaregistroval projíždějící tramvaj, při brždění přeletěl přes řídítka a dopadl před tramvaj, pod kterou zůstal zaklíněn.

Mluvčí policie Pavla Jiroušková potvrdila Právu, že se bude únikem videa zabývat. „Celou věc nyní vyhodnocujeme,“ řekla a nechtěla spekulovat, zda bude únik videa vyhodnocen jako přestupek, nebo trestný čin.

Video lze najít na sociálních sítích, Novinky.cz se rozhodly ho nešířit.

Motorkářku odvezl vrtulník po nehodě s autem a cyklistou na Chrudimsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám