Hlavní obsah

Do lékárny v Kopřivnici přinesla žena mrtvé dítě

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Velký šok zažili v úterý ráno pracovníci jedné kopřivnické lékárny zdravotního střediska na Novojičínsku. Dorazila k nim totiž žena s mrtvým dítětem. Případ již řeší krajští kriminalisté jako usmrcení z nedbalosti. Právu to potvrdila krajská policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl Právu řekl, že do lékárny přišel se ženou i otec mrtvého dítěte. „Rodiče hledali v lékárně pomoc. Přišli s tím, že dítě nalezli v bezvědomí a bez známek života doma v postýlce. Resuscitace byla neúspěšná,“ uvedl Humpl.

Příčina smrti dítěte je zatím nejasná. „Lékař na dítěti neobjevil žádné známky násilí. Tam může být různá příčina smrti. Věk dítěte samozřejmě odpovídá syndromu náhlého úmrtí kojence, ale nechceme spekulovat. Odpověď přinese až pitva dítěte,“ upřesnil mluvčí záchranářů s tím, že rodičům podala první psychickou pomoc na místě jejich interventka.

„Můžeme potvrdit, že jsme v úterý v ranních hodinách přijali oznámení o úmrtí pětiměsíčního dítěte, ke kterému došlo na Novojičínsku. Policie zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Další okolnosti případu policie dále prověřuje,“ sdělila Právu policejní mluvčí s tím, že případ je na počátku vyšetřování.

„Vzhledem k nízkému věku dítěte se policie k případu nebude blíže vyjadřovat. Další okolnosti úmrtí dítěte jsou v prověřování,“ doplnila Sikorová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám