Hlavní obsah

Divoká honička s policií skončila v poli na okraji Prahy

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Pražským policistům v neděli večer ujížděla dvoučlenná posádka osobního vozu. Honička skončila na poli na okraji Prahy, kde řidič zastavil a i se spolujezdkyní se dal na útěk. Policisté oba dopadli o přibližně půl kilometru dále u Pražského okruhu. U muže našli zbraně a v autě také drogy.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička skončila v poli na okraji PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Staršího osobního vozu, ve kterém cestoval muž se ženou, si policisté všimli na Lhotce. Řidič se podle mluvčího policie Tomáše Hulana snažil skrýt před hlídkou tvář. „Policisté se proto rozhodli vozidlo zastavit a zjistit, zda se před nimi řidič schovával, protože je například osobou hledanou, nebo že je jen veliký stydlín,“ sdělil mluvčí.

Když se ale pokusili řidiče zastavit k silniční kontrole, začal ujíždět. V Písnici sjel ze silnice a ujížděl po poli. Když zajel do slepého místa, které bylo obklopeno vodními příkopy, zastavil a i se spolujezdkyní se dal na útěk.

Ozbrojený recidivista ujížděl před policií v PrazeVideo: Policie ČR

„Když řidič zjistil, že nemá šanci, 'odhodil' auto do pole a se spolujezdkyní utíkali po svých. I tak je policisté zanedlouho zadrželi,” uvedl Hulan.

Policisté dvojici dopadli o několik stovek metrů dále u Pražského okruhu. Jejich kolegové pak zadokumentovali auto odstavené v poli.

Foto: Policie ČR

Zadržení prchající posádky ujíždějícího automobilu

Policisté u zadrženého muže našli tři zbraně: dvě krátké střelné (brokovou a plynovou) a jednu bodnou (takzvaného motýlka). „V autě navíc našli 'bytařské nádobíčko' a bezmála dvacet gramů marihuany,“ upřesnil Hulan.

Při prověřování zadržených se ukázalo, že muž byl v minulosti 14x odsouzen za různé delikty od majetkových až po násilné a momentálně má čtyři zákazy řízení motorových vozidel s platností do roku 2021. „Ani devětatřicetiletá žena není úplně ‚svatá‘. K její osobě policistům evidence prozradily, že i ona měla v minulosti již konflikt se zákonem, a to hned čtyřikrát,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám