Hlavní obsah

Dívky zneužívané přes internet měly z obžalovaného strach

Hradec Králové

Dívky, které údajně zneužil jednadvacetiletý Lukáš Bako ze Starých Buků na Trutnovsku, tvrdí, že z něj měly strach. Muž je obžalován ze zneužívání, vydírání a znásilnění. S dívkami se seznamoval na internetu a skutky podle spisu spáchal na 47 dívkách ve věku od 10 do 18 let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík po dívkách požadoval například zaslání jejich snímků ve spodním prádle nebo bez oblečení a poté jim vyhrožoval, že fotografie zveřejní.

„První fotky jsem mu poslala dobrovolně, další mě donutil poslat, protože mi vyhrožoval, že snímky zveřejní na internetu," řekla v úterý u Krajského soudu v Hradci Králové jedna z poškozených, se kterou se Bako seznámil, když jí bylo 15 let.

S obžalovaným dívka také chodila a několikrát s ním měla i pohlavní styk. V jednom případě po obžalovaném chtěla, aby přestal, on však pokračoval. Když se s ním chtěla rozejít, znovu jí vyhrožoval zveřejněním snímků. „Měla jsem strach, cítila jsem se bezmocně a provinile, že jsem mu fotky poslala," řekla dívka, která se nakonec svěřila své matce.

Vydával se za dívku

Soud v úterý četl také výpovědi dalších dívek, se kterými Bako navázal vztah přes sociální sítě. Jedna například uvedla, že se na internetu vydával za Kamilu Kamčatkovou.

„Nejdřív se mě ptala, zda bych jí neposlala nějakou nahatou fotku, to jsem odmítla, ale potom mi řekla, že si je vyměníme. Tak jsem asi tři fotky poslala," řekla poškozená. Následně se bála, že fotky někdo zveřejní. „Nechápu, že jsem to udělala, potom jsem měla hrozný stres, že se to dozví naši," uvedla na policii.

Bako podle obžaloby nejméně od roku 2010 do svého zadržení v srpnu 2014 zneužil desítky nezletilých dívek z celé republiky. Obžalovaný se hlavního líčení neúčastní, využil práva nevypovídat. V případě prokázání viny mu hrozí až 12 let vězení.

Hlavní líčení je u hradeckého soudu naplánováno do 7. ledna. Předseda senátu Luboš Sovák v úterý novinářům řekl, že líčení bude odročeno na druhou polovinu února, kdy by měl soud předvolat například znalce.

Výběr článků

Načítám