Hlavní obsah

Dívky na Plzeňsku zřejmě zapálily stoh, otřesené pak zavolaly pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chotěšov

Hasiči vyjížděli v úterý odpoledne k požáru stohu na jižním Plzeňsku. Podle zjištění Práva zapálily balíky slámy zřejmě dvě dívky ve věku osm a jedenáct let. Incident se sice obešel bez zranění, ale obě dívky byly událostí natolik otřeseny, že se o ně stejně museli záchranáři postarat.

Foto: Mapy.cz

Hoříkovice, které spadají pod Chotěšov na Plzeňsku (ilustrační foto)

Článek

Velící důstojník krajských hasičů David Kváč sdělil, že k zásahu zamířili kolem 15. hodiny.

„Na místě se nacházely dvě nezletilé osoby. Stoh má dvě stě až tři sta balíků. Je zasažen v plném rozsahu. Požár už jsme lokalizovali,“ uvedl po 16. hodině.

Záběry z místa požářiště nebyly k dispozici. Kváč doplnil, že se jedná o oborané pole zhruba kilometr za vesnicí. Oheň se tak nemá kam šířit.

Stoh na Domažlicku podle policie zapálily dvě děti, hoch utekl z polepšovny

Krimi

„Čekáme na majitele, až dorazí. Buď stoh necháme dohořet, nebo ho uhasíme,“ nastínil později možnosti Kváč.

Podle zjištění Práva oheň zřejmě založily dvě dívky ve věku osm a jedenáct let. Poté se vylekaly a zavolaly pomoc. Naštěstí neutrpěly žádné zranění.

„Na místo jsme směřovali, protože pacientky byly psychicky otřeseny. Nevyžadovaly však transport do zdravotnického zařízení. Předali jsme je do péče jejich matky,“ uvedla Právu Andrea Divišová z krajské záchranky.

„Podle zatím zjištěných skutečností mohla požár způsobit nezletilá osoba. S ohledem na tuto skutečnost nebudeme poskytovat bližší informace,“ řekla policejní mluvčí. Doplnila, že věc policie nadále vyšetřuje.

Šéfa státního zastupitelství v Rokycanech stála rvačka jeho ženy místo. Teď je obviněna z výtržnictví

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám