Hlavní obsah

Dívenka žila v Pardubicích mezi bezdomovci, úřad ji rodičům odebral

Pardubice

Městská policie v Pardubicích předala ve čtvrtek do Klokánku malou dívku, která se poněkolikáté pohybovala se svými rodiči mezi bezdomovci. Dítě proto pracovnice sociálně-právní ochrany dětí rodičům odebrala. Případ bude řešit policie.

Foto: MP Pardubice

Dívenka ve společnosti bezdomovců naštěstí nezůstala.

Článek

Asistentka prevence kriminality si povšimla dítěte mezi bezdomovci již před dvěma měsíci. Informovala sociální odbor, jehož pracovníci si pozvali 28letou matku k projednání případu. Dítě ale prozatím odebráno nebylo a rodina byla pod dohledem.

„Situace, kdy se dívenka opět nacházela v naprosto nevyhovujícím prostředí, se ovšem opakovala. Asistentka prevence kriminality obdržela na základě předchozí domluvy upozornění, že se v restauračním zařízení opět nachází rodiče včetně malé holčičky,“ uvedla mluvčí městské policie v Pardubicích Lucie Klementová.

Podnapilí rodiče

Na místo vyrazili strážníci, kteří rodinu našli ve společnosti bezdomovců v parku. „V této skupině se nacházeli oba rodiče, podnapilý dvaačtyřicetiletý otec a osmadvacetiletá matka,“ konstatovala Klementová.

Do parku se proto dostavila pracovnice sociálního odboru, která v doprovodu matky převezla dítě do zařízení pro ochranu dětí Klokánek. Případ byl předán policii k posouzení, zda se rodiče nedopouštěli protiprávního jednání.

Podle fotografie děvčátko vypadá zhruba na čtyři až pět let, její věk ale mluvčí strážníků s odkazem na zákon odmítla upřesnit. Kde děvčátko s rodiči přespávalo, Klementová nevěděla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám