Hlavní obsah

Dítě se v Praze na parkovišti zamklo v autě, policisté museli rozbít okno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dítě zamčené v osobním autě zachraňovali v neděli pražští policisté na parkovišti hobbymarketu. Dítě si hrálo s klíčem a vůz zamklo, zatímco jeho matka ukládala nákup.

Foto: MP Zlín

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiatřicetiletá matka parkovala v neděli v Praze 9. Do auta posadila své roční dítě, dala mu na hraní klíče a odešla uložit nákup do kufru. Dítěti se podařilo auto zamknout, čehož si však matka nevšimla a zavřela kufr. Když zjistila, že se ke svému potomkovi nedostane, zavolala na linku 158.

Auto s kojencem se v Praze samo zamklo, pomoc přišla oknem

Krimi

Hlídka byla u ženy během chvíle. „Dítě v autě velmi plakalo, a proto se policisté rozhodli, že rozbijí okénko. Mladá žena souhlasila a během chviličky už byla u svého miminka,“ uvedla mluvčí policie Hana Křížová.

Jak dále připomněla, není tento případ ničím výjimečným. „Rádi bychom upozornili i další rodiče, aby nedávali dětem na hraní klíče od vozidla, i když je to třeba jen na malou chviličku. Stačí totiž vteřinka nepozornosti a lidé pak musí řešit nepříjemnosti spojené s otevíráním vozidla,“ dodala Křížová.

Podívejte se na video ze záchrany dítěte z loňského roku:

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana dítěte v autě v Praze z loňského listopaduVideo: MP Praha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám