Hlavní obsah

Devítiletá dívka na Prostějovsku jela na kole bez helmy a telefonovala, vrazila do autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olšany u Prostějova

Naštěstí jen zraněním na noze skončilo pro nezletilou dívku riskování při jízdě na kole na Prostějovsku. Do ulic vyrazila bez povinné přilby, navíc během cesty telefonovala. Když sjela z chodníku na přechod, podle všeho se ani nerozhlédla, načež vrazila do autobusu. Dívka skončila v nemocnici, okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Foto: Mapy.cz

Olšany u Prostějova

Článek

Nehoda se v pátek odpoledne stala v obci Olšany u Prostějova. Devítiletá cyklistka jela po chodníku podél silnice, načež u jednoho z domů sjela na silnici na přechod pro chodce, kudy zrovna projížděly dva autobusy za sebou.

Dívka se podle všeho vůbec nerozhlédla a do druhého z vozidel narazila. V autobusu nebyli cestující.

„Řidička chtěla zabránit střetu, ale to se již nepodařilo. Dívka narazila do zadní části autobusu za výstupními dveřmi, upadla na komunikaci a autobus jí zadním kolem najel na dolní končetinu,“ informovala v pondělí o nehodě mluvčí policie Miluše Zajícová.

Dívka si zlomila ruku po pádu v areálu Janova hradu na Zlínsku

Krimi

Podle vyšetřovatelů neměla dívka na hlavě přilbu, jejíž nasazení přitom cyklistům do osmnácti let nařizuje zákon, navíc měla při jízdě telefonovat.

„Mladá cyklistka byla z místa nehody převezena záchrannou službou do nemocnice. U obou účastnic byla na místě provedena negativní dechová zkouška. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu,“ dodala mluvčí.

Nezletilá vypila na koupališti v Šumperku dvě lahve vodky, musela pro ni záchranka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám