Hlavní obsah

Devatenáctiletého mladíka přejel na Bruntálsku kombajn

Právo, Denisa Telaříková
Krnov

Vážný pracovní úraz se stal ve čtvrtek na poli u Krnova. Ráno po sedmé hodině přejel devatenáctiletého mladíka kombajn při probíhajících polních pracích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Mladý muž utrpěl velmi vážná zranění poté, co jej zachytilo kolo kombajnu. Naštěstí se neštěstí událo jen několik set metrů od zdejšího výjezdového stanoviště posádek záchranné služby, lékař byl proto na místě do dvou minut od nahlášení nehody,“ sdělil Právu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že zároveň vzlétl k poraněnému i vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Podle bruntálské policie se nehoda stala za dosud nezjištěných okolností. „Mladík se najednou ocitnul pod valivou částí přední pneumatiky kombajnu, který řídil čtyřiadvacetiletý muž. Stroj jej poté přitlačil k zemi,“ upřesnila bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

„Lékař u mladíka při prvotním ošetření zjistil těžká poranění na hrudníku a hlavě. Utlumil pomocí léků jeho vědomí, aby mu mohl zajistit dýchací cesty. Následně muže vrtulník přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám