Hlavní obsah

Děti už měsíce neposílá do školy, hrozí jí za to vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své děti již měsíce zanedbává jednatřicetiletá žena ze Šumperska. Nedohlíží na jejich řádné plnění povinné docházky v Šumperku ani nikde jinde. Děti zameškaly ve škole, aniž by pro to měla jakoukoliv omluvu, stovky hodin. Matce za to hrozí až dva roky za mřížemi. Novinky o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Jedno z dětí je podle ní žákem čtvrté třídy a ve školním roce 2023/2024 v období od letošního 9. ledna do 31. března zameškalo a má 235 neomluvených hodin.

Druhé z dětí navštěvuje šestou třídu a za období od loňského 15. prosince do letošního 31. března má neomluveno 334 hodin.

„Matka nedbá na jejich řádnou docházku do školy ani poté, co jí byla ve správním řízení magistrátem uložena sankce napomenutí za zanedbání školní docházky za období od 30. října do 14. prosince 2023 za 173 neomluvených hodin jejích dětí,“ uvedla mluvčí.

Oběma tak podle policistů svojí nedůsledností umožnila vést zahálčivý život, spočívající v zanedbávání povinné školní docházky. „Sama tak nedbala své povinnosti, která jí vyplývá z rodičovské zodpovědnosti,“ konstatovala Zajícová.

Otec z Jesenicka dlouhodobě zanedbává syny. Ti nechodí do školy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám