Hlavní obsah

Děti na táboře na Berounsku měly zdravotní potíže, dvě desítky skončily v nemocnici

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U většího množství dětí na letním táboře u Mrtníku na Berounsku se v úterý večer projevily zdravotní potíže. Na místě zasahovalo několik posádek záchranné služby i vrtulník. Zdravotníci ošetřili a rozvezli do okolních nemocnic přes dvacet dětí, všechny měly potíže se žaludkem.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři zasahovali na letním táboře v MrtníkuVideo: Novinky

 
Článek

Zdravotní potíže se u dětí objevily v úterý po 23. hodině. Prvotní informace z noci na středu ještě nebyly konkrétní, záchranáři později upřesnili, že u dětí řešili žaludeční problémy spojené se zvracením.

„Ošetřili jsme 23 dětí, které byly přepraveny do nemocnic v okolí,” sdělila ve středu ráno Novinkám mluvčí záchranky Petra Homolová s tím, že žádné z dětí nebylo ve vážnějším stavu.

Zdravotní potíže byly vzhledem k jejich povaze s největší pravděpodobností spojené se stravováním. Přesnou příčinu a další postup ale mají na starosti hygienická stanice s policií.

Hygienici ukončili tábor u Písku. Děti měly zažívací potíže

Domácí

Středočeští záchranáři původně vyslali do Mrtníku několik posádek, na místo navíc vzlétl vrtulník letecké záchranky z Prahy a o pomoc byla požádána také pražská záchranná služba, která na Berounsko vyslala svůj velkokapacitní speciál Atego. Do tábora zamířili také policisté a hasiči.

Děti na táboře na Novojičínsku postihl hromadný průjem, některé skončily v nemocnici

Krimi

Hasiči nasvítili přilehlou louku tak, aby tam mohli pracovat záchranáři. Opodál přistál také vrtulník. Ten se však mohl vrátit zpět na svou základnu. Zdravotní stav žádného z dětí nebyl natolik vážný, aby vyžadoval letecký transport na specializované pracoviště v Praze.

Událost na místě zadokumentovali také kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám