Hlavní obsah

Dětem by neublížila, říká starostka o řidičce, která zahynula s dcerami při nehodě

Právo, Michael Polák
Liberec

Žena, která v pátek odpoledne zahynula spolu se svými dvěma malými dcerkami při tragické nehodě mezi Libercem a Frýdlantem, byla silnou osobností a dětem by nikdy neublížila. Myslí si to starostka obce Bulovka na Frýdlantsku Romana Šidlová.

Foto: Radek Hnízdo

Nehoda na Liberecku

Článek

„Měla ráda všechny svoje děti. Mladší dcery, i ty starší, které se otočily proti ní. Nikdy by ani jedné z nich neublížila,“ řekla Právu Šidlová.

Právě v Bulovce, odkud pocházejí její rodiče, žena v posledních měsících žila. Dcerky, které při nehodě také zahynuly, tu chodily do školky a do školy. V místní škole od září pracovala jako asistentka pedagoga také sama žena.

Jedna z jejích starších dcer ale o víkendu v prohlášení a videu na sociální síti uvedla, že je přesvědčená, že její matka způsobila nehodu úmyslně v důsledku soudního sporu o děti. Lidé v Bulovce tomu ale nevěří. „Myslím si, že to byla tragická nehoda bez jakéhokoliv úmyslu,“ je přesvědčená starostka obce. S ženou nebyly sice blízké přítelkyně, ale znaly se, několikrát se potkaly a hovořily spolu a starostka zná dobře i její rodiče.

Našla si práci

„Musela to být silná ženská. Dokázala se dostat z těžkého vztahu a postavit se na vlastní nohy,“ míní Šidlová. „Když sem přijela, byla úplně bez peněz, ale rychle si dokázala najít práci, postarala se o obě holčiny, které chodily do školky a do školy a týrané určitě nebyly.“

Auto se na Liberecku srazilo s popeláři, zahynula řidička a dvě děti

Krimi

Do letošního léta pracovala žena jako šička ve fabrice ve Frýdlantu, od září nastoupila do základní školy v Bulovce. „Věděli jsme, že jí soud o děti ubírá síly, ale jinak byla naprosto psychicky v pořádku. Rozhodně nebyla psychicky labilní, jak se teď objevilo,“ odmítá spekulace okolo nehody starostka Bulovky.

Plánovala si budoucnost

Verzi, s níž vystoupila starší dcera, nevěří ani příbuzní. „Ona si plánovala celý život. Ještě ve středu se s námi domlouvala, jak budeme v neděli grilovat,“ řekl pro TV Prima otec řidičky.

Policie o víkendu oznámila, že páteční nehodu začala vyšetřovat jako usmrcení z nedbalosti, z čehož se dá usuzovat, že sami policisté verzi o úmyslném zavinění nehody nevěří. Svědčí proto i fakt, že osobní auto, v němž cestovala se svými dcerkami, zavadilo o popelářský vůz levou částí. Nešlo o přímý čelní střet.

Máma se s popelářským vozem srazila úmyslně, tvrdí dcera

Krimi

V reakci na prohlášení starší z dcer, která obvinila pracovnice odborů sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) a střediska výchovné péče (SVP) z toho, že nadržují dětem, se bude případem zabývat i frýdlantská radnice. Starosta města Dan Ramzer (ODS) oznámil, že nechá postup oddělení OSPOD na frýdlantském úřadu prověřit.

K případu se v úterý vyjádřil také liberecký magistrát, který v soudním sporu o děti dočasně figuroval jako takzvaný procesní opatrovník kvůli vydání předběžného opatření. „Toto předběžné opatření podal na Okresní soud v Liberci Městský úřad Frýdlant, který pro kolizi zájmů nemohl jako navrhovatel nezletilé děti v daném řízení zastupovat,“ objasnil mluvčí magistrátu Jan Král.

„Po vyřešení akutní situace ohrožení dětí a nabytí právní moci usnesení o nařízení předběžného opatření je záležitost další péče o nezletilé již v kompetenci příslušného Okresního soudu v Mladé Boleslavi. Ten následně zprostil náš úřad funkce kolizního opatrovníka,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám