Hlavní obsah

Detektivové zasahovali na Zlínsku, razie se má týkat ovlivňování soudů

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zasahovali v pondělí dopoledne na Zlínsku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zásah se dotkl několika podnikatelů, kteří měli mít podle serveru lidovky.cz zájem na ovlivňování justice, především pak rozhodování Krajského soudu v Brně, který má pobočku ve Zlíně.

„Náš útvar NCOZ dnešního dne provádí úkony trestního řízení. V tuto chvíli více informací poskytovat nebudeme,“ sdělil Právu mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej s tím, že případ dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně.

Razie u středočeských silničářů je zatím bez obviněných, policie si odvezla jen dokumenty

Krimi

Další bližší podrobnosti Ibehej médiím odmítá komentovat, případ tak zahaluje přísné policejní embargo. Právu nechtěl potvrdit ani množství zadržených osob či zda detektivové zasahovali kromě podnikatelů také u některých institucí, například v budově krajského soudu ve Zlíně. „Nezlobte se, žádné jiné informace vám nepodám,“ konstatoval Ibehej.

Bližší informace nedokázala sdělit ani mluvčí Krajského soudu v Brně Klára Belkovová. „Budu vás muset odkázat na policii. Ale pokud se jedná o razii, mělo se, jak už bylo sděleno, jednat o kroky orgánů činných v trestním řízení jen vůči osobám podnikatelů,“ řekla Právu.

V Česku lze smazat trest obecně prospěšných prací. Stačí úplatek

Krimi

Na otázku, zda detektivové zasahovali i v budovách zlínské pobočky krajského soudu, dodala: „Nemám zprávy, že by se něco takového dělo.“

Jak uvedl zdroj serveru lidovky.cz, policie již na Zlínsku zadržela čtyři lidi včetně podnikatele Pavla K. Podle serveru byli podnikatelé ochotni zaplatit desítky milionů korun za ovlivnění soudních rozhodnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám