Hlavní obsah

Detektivové odhalili vietnamský gang výrobců marihuany

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektivové Národní protidrogové centrály a protidrogová jednotka celního ředitelství zadržela v rámci akce BAO desítku pěstitelů konopí. Policisté současně našli 59 kilogramů vyrobené marihuany v hodnotě nejméně pět miliónů korun. Všichni zadržení skončili ve vazbě.

Článek

Rozsáhlá akce proti organizované skupině Vietnamců začala letos v srpnu. Cizinci působili v Česku a zaměřovali se na vývoz vyrobené drogy do zahraničí, zejména do Německa a Maďarska.

V rámci akce detektivové zadrželi drogu za přibližně 5,1 miliónu korun a odhalili tři pěstírny v Rudné u Prahy, Krucemberku a v Habrech. Části zadržených nyní hrozí soudy v zahraničí. Všichni zadržení jsou podezřelí z nedovolené výroby drog.

Policisté zadrželi v první polovině prosince sedm Vietnamců, z nichž jsou čtyři považováni za manažery. Těm hrozí patnáctileté vězení. Zbylí tři muži se starali o pěstování rostlin a mohou skončit za mřížemi až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám