Hlavní obsah

Deset mrtvých při víkendových nehodách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu zemřelo v Česku při dopravních nehodách dohromady deset lidí. V sobotu bylo obětí nehod pět a za neděli do večera také pět. Jde tak o nejtragičtější dny letošního roku spolu s 21. dubnem, kdy rovněž zahynulo při haváriích pět lidí. Vyplývá to z informací policie.

Foto: kraje Karlovarského HZS, ČTK

U Dolního Žandova se v sobotu srazila dvě osobní auta. Zemřeli dva lidé

Článek

V sobotu například zemřeli dva lidé večer u Dolního Žandova na Chebsku. Okolo 21:00 se tam srazila dvě osobní auta. Další tři lidé byli při nehodě zraněni, dva středně těžce a jeden lehce.

V sobotu také zahynul dopoledne řidič motocyklu s postranním vozíkem, když v Křeseticích na Kutnohorsku zřejmě nezvládl řízení a vjel do příkopu v protisměru. Jeho spolujezdkyně vyvázla bez zranění.

Nedělní nejtragičtější událostí byla nehoda osobního vozu, který se okolo 02:30 mezi Žalmanovem a Stružnou při havárii na silnici I/6 převrátil. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala jeli v autě čtyři lidé, z nichž tři na místě zemřeli. Čtvrtého přepravil vrtulník do nemocnice.

Dvě tragické noční nehody na Karlovarsku: Zemřelo pět lidí

Krimi

Další dva lidé zahynuli v neděli večer při střetu osobního auta s vlakem na železničním přejezdu ve Výletní ulici na okraji Rumburka. Třetí člověk z auta byl letecky přepraven do nemocnice. Z 20 cestujících ve vlaku se nezranil nikdo.

Celkem zemřelo za letošní květen při dopravních nehodách do této neděle 36 lidí. Loni bylo obětí havárií za stejnou dobu podle údajů policie 40 a za celý květen 2022 zemřelo 43 lidí. Obětí nehod je tak letos zatím navzdory tragickému víkendu méně než loni v květnu.

Muže přimáčkla ke stromu vlastní čtyřkolka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám