Hlavní obsah

„Dej sem peníze, nebo tě zabiju!“ hrozila pěstí žadatelka o dávku úřednici v Přerově

Přerov

Kvůli sociální dávce vyhrožovala zabitím ve čtvrtek odpoledne žena (62) úřednici v jedné kanceláři přerovského magistrátu. Nyní podezřelé hrozí až tři roky vězení, případ policie řeší jako vyhrožování úřední osobě.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto.

Článek

Právo o případu v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Žena podle ní přišla na magistrát řešit dávku sociální podpory.

„Její způsob dožadování se dávky na nesvéprávnou dceru byl ale poněkud nestandardní. Po předchozí komunikaci s pracovnicí úřadu, která jí sdělila, že dávka jí byla vyplacena již před deseti dny a na další tudíž nemá nárok, k ní přistoupila a peněz se chtěla domoci násilím. Pěstí nataženou k jejímu obličeji jí vyhrožovala slovy: ,Dej sem ty peníze, nebo tě zabiju!‘,“ uvedla mluvčí.

Úřednice podle ní dostala strach o své zdraví. „S ohledem na znalost této osoby si vzala na případnou obranu paralyzér, který měla položený na stole. Podezřelou se jí podařilo dostat na chodbu a ihned kontaktovala policii,“ konstatovala Zajícová.

Při incidentu naštěstí nedošlo k újmě na zdraví ani ke škodě na majetku. Podezřelá byla přivolanými policisty převezena na služebnu, kde podala k celé věci vysvětlení. „V případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ dodala policejní mluvčí.

Třináct let hrál retardovaného kvůli dávkám, soud ho poslal do vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám