Hlavní obsah

Cyklista vjel do cesty dvěma motorkářům, střet nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Dvaasedmdesátiletý cyklista zemřel odpoledne při nehodě v obci Sedliště na Frýdecko-Místecku. Muž chtěl zřejmě odbočit ze silnice na přilehlou cyklostezku, ale byl sražen dvěma motocyklisty, kteří ho právě předjížděli. Oba motorkáři utrpěli zranění, jednoho z nich transportoval vrtulník do nemocnice v Ostravě.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Cyklista jel na elektrickém kole ve směru z Frýdku-Místku. Pravděpodobně chtěl odbočit doleva a přitom vjel motocyklům do cesty.

„Po nárazu všichni tito účastníci silničního provozu upadli na zem, kdy dvaasedmdesátiletý muž utrpěl zranění, kterým i přes okamžité oživování a následně i lékařské ošetření a prováděnou resuscitaci ze strany přivolané osádky rychlé záchranné služby s lékařem na místě podlehl,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský.

Mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že cyklista utrpěl mnohočetná poranění hlavy, hrudníku, břicha a nohy.

Namol opilý motorkář havaroval v Brně. Hlídce ukázal prostředníček

Krimi

Jedenačtyřicetiletý motorkář z Karvinska utrpěl těžké zranění. Zasahující lékaři vyslovili podezření na otřes mozku a ošetřili mu také poranění ruky. Poté jej vrtulník přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

Zranil se i o dva roky starší motocyklista, rovněž z Karvinska. „Utrpěl středně těžké poranění hrudníku a hlavy, předán byl do další péče v havířovské nemocnici,“ uvedl Humpl.

Černohorský uvedl, že dechová zkouška ukázala, že starší z motorkářů před jízdou nepil alkohol. Druhému motocyklistovi byl odebrán vzorek krve. Zda nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek cyklista, zjistí pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám