Hlavní obsah

Čtyřkolka se srazila s autem, její řidič se vážně zranil

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poranění hlavy a pravděpodobně i zranění mozku utrpěl 32letý řidič čtyřkolky při střetu s osobním autem v pátek večer v Novém Jičíně. Záchranáři pacienta vrtulníkem přepravili do ostravské fakultní nemocnice. Sdělil to mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Řidič čtyřkolky se po nehodě nalézal v bezvědomí a jeho život byl přímo ohrožen,“ řekl Humpl s tím, že pacient musel být zaintubován a připojen k umělé plicní ventilaci.

Po poskytnutí první lékařské péče byl pacient sanitou převezen na heliport v Novém Jičíně, kde si jej převzali letečtí záchranáři a následně jej šetrně transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, doplnil Humpl.

Nehoda se stala kolem 20 hodiny. Jak Právu řekl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes, muž na čtyřkolce předjížděl osobní auto v místě, kde je předjíždění zakázáno, střetl se s vozidlem v protisměru a následně ještě vrazil do předjížděného automobilu. „Na čtyřkolce jel bez přilby,“ doplnil Gřes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám