Hlavní obsah

Čtyři lidé se v Uherském Hradišti přiotrávili plynem, ženu a dítě odvezli na JIP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Čtyři lidé se v sobotu v Uherském Hradišti přiotrávili oxidem uhelnatým, který ucházel z plynového kotle. Byly mezi nimi i dvě děti, jedno z nich záchranka přepravila na jednotku intenzivní péče, kde skončila i žena ze zbylé dvojice dospělých.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Na místě zasahovaly tři záchranářské posádky, které po ošetření přepravily do nemocnice dva dospělé a dvě děti.

„Žena skončila na interní jednotce intenzivní péče (JIP), muže sanitka převezla na ambulanci. Jedno z dětí zdravotníci hospitalizovali na dětské JIP, druhé naše posádka předala lékařům ambulance,“ informovala v pondělí o případu mluvčí záchranky Gabriela Netopilová Sluštíková.

Hasiči v celém Česku evidují ročně řadu úniků životu nebezpečného oxidu uhelnatého, který vzniká při nedokonalém spalování. Zejména v domácnostech je za jeho únikem nejčastěji mizerné těsnění v plynových kotlech.

V domě na Lounsku našli mrtvé dítě, zřejmě otrava oxidem uhelnatým

Krimi

Otrava však může snadno nastat i tehdy, pokud není v pořádku odvod spalin z topidla nebo je zanesený komín. Hasiči proto nabádají k pravidelné kontrole a revizi topidel, ohřívačů vody a plynových kotlů.

Nebezpečí umocňuje fakt, že oxid uhelnatý nelze zaregistrovat smysly, protože je neviditelný a bez zápachu. Hasiči proto lidem doporučují, aby si pořídili detektor plynů - čidlo okamžitě upozorní na případný únik plynu, a může tak zachránit život.

Tragédie ve Dvoře Králové: Dítě nepřežilo otravu plynem, matka a sourozenec v bezvědomí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám