Hlavní obsah

Čtvrtou obětí z hořícího pražského hotelu je mladá žena z Jižní Koreje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie již potvrdila totožnost čtvrté oběti sobotního požáru hotelu v centru Prahy. Jde o Jihokorejku narozenou v roce 1997. Při požáru zemřeli celkem čtyři cizinci, dva lidé z Německa a dva z Jižní Koreje. Zraněno bylo celkem 34 hostů.

Požár hotelu v centru PrahyVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

„Kriminalisté potvrdili totožnost čtvrté oběti. Jedná se o ženu ročník narození 1997 z Jižní Koreje,“ informoval v úterý dopoledne mluvčí policie Jan Daněk bez dalších podrobností.

Foto: HZS Praha

Evakuace hostů z hořícího hotelu

Plameny vyšlehly z hotelu Eurostars David v Náplavní ulici v sobotu kolem šesté hodiny odpoledne. Hasiči dostali hlášení, že v přízemí pětipatrového hotelu hoří klimatizace. K požáru se ihned sjely jednotky z celé Prahy a nakonec byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu.

Škoda byla vyčíslena na více než 20 miliónů korun. Příčina známa zatím není. Policie požár vyšetřuje jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti.

Foto: HZS Hlavního města Prahy, .

Hasiči bojují s požárem hotelu v centru Prahy

Na místě zemřeli jednadvacetiletý Němec a o rok mladší Jihokorejka. Třetí oběť, 20letá Němka, zemřela v nemocnici. Do nemocnic bylo převezeno celkem osm lidí, zůstávají tam ještě dva zranění. Dalších 26 hostů záchranáři ošetřili na místě. Zraněni byli také dva profesionální hasiči.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám