Hlavní obsah

Cizinec se domáhal svých peněz boxerem

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Až pět let vězení hrozí 17letému cizinci, který se nejdříve nechal v Chebu podvést při nákupu pistole a posléze požadoval zpět své peníze s pepřovým sprejem, nožem a boxerem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Komisař kriminální policie zahájil trestní stíhání 17letého cizince, který se měl dopustit provinění zvlášť závažného zločinu loupeže, provinění těžkého ublížení na zdraví a provinění porušování domovní svobody,“ uvedl v neděli mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta, podle kterého mladistvý cizinec přijel do Chebu pod záminkou koupě střelné zbraně.

„Tu chtěl koupit od místního muže, který mu v bytě do krabice místo zbraně podstrčil starší bundu a kabelku. Cizinec, který záměnu zjistil až na svém hotelovém pokoji, se rozhodl, že chce své peníze zpět, a ozbrojil se pepřovým sprejem, nožem a tzv. boxerem,“ popisoval Valenta.

Cizinec se vypravil zpět do bytu. Našel tam ale už jen 56letého otce muže, který jej s pistolí podvedl. Proto začal požadovat zpět své peníze po otci podvodníka.

„Po vstupu do bytu chtěl šestapadesátiletý muž, aby cizinec opustil byt,“ pokračoval Valenta. Místo toho ale cizinec nastříkal muži do očí pepřový sprej, srazil jej na zem a s nožem v ruce požadoval vydání finančních prostředků.

„Muž vydal ze strachu své peníze a poté se snažil volat o pomoc,“ konstatoval mluvčí. Cizinec ukazoval prstem, ať je potichu. „Když volání o pomoc neustalo, udeřil muže boxerem opakovaně do oblasti hlavy. Šestapadesátiletý muž z obavy o svůj život uchopil vázu a s tou se postavil na odpor, cizinec poté z bytu utekl,“ pokračoval Valenta s tím, že policisté 17letého muže následně po spáchání činu zadrželi.

Reklama

Výběr článků

Načítám