Hlavní obsah

Cizinec na Jesenicku odmítl vážení přetížené soupravy. Radši vytáhl 100 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Široký Brod

Řidič nákladní soupravy převážející dřevo přes Široký Brod na Jesenicku odmítl její kontrolní vážení. Radši sáhl do batohu a vytáhl 100 tisíc korun. Zřejmě tušil, že postih od správního orgánu by byl vyšší než maximálně možná pokuta zaplacená na místě policistům. Novinky o tom ve čtvrtek informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR, Novinky

Policisté zastavili přetíženou soupravu s dřevem v obci Široký Brod

Článek

Případ se podle něj stal v úterý. Policejní hlídka zastavila v obci Široký Brod nákladní vozidlo převážející dřevní hmotu. Řídil jej muž cizí státní příslušnosti.

Opilý muž na elektrokoloběžce vrazil v Jeseníku v plné rychlosti do auta

Krimi

„Policisté se domnívali, že vozidlo je přetížené, a vyzvali řidiče ke kontrolnímu vážení. Třiatřicetiletý řidič ale výzvu odmítl s tím, že raději zaplatí pokutu,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR, Novinky

Nákladní souprava byla přetížená na první pohled

Za odmítnutí podrobit vozidlo kontrolnímu vážení policisté muži udělili pokutu v maximálně možné výši 100 tisíc korun. „Cizinec souhlasil, sáhl pro batoh, ze kterého vytáhl peněženku, a v hotovosti celou částku uhradil,“ konstatoval Hejtman.

Důvod, proč se řidič takto zachoval, je podle něj jasný. „Byl si zřejmě jist, že souprava je přetížená, a to takovým způsobem, že by postih od správního orgánu mohl být výrazně citelnější. Odvíjí se totiž od míry přetížení,“ poznamenal mluvčí.

Foto: Policie ČR, Novinky

Řidič sáhl do batohu a vytáhl sto tisíc korun

Policejní hlídka podle něj muži zakázala další jízdu, dokud nezajistil přeložení části nákladu. Policisté od poloviny letošního dubna využívají na Jesenicku moderní přenosnou váhu pro nízkorychlostní vážení nákladních vozidel, kterou dostali od Olomouckého kraje.

Výběr článků

Načítám