Hlavní obsah

Chybou soudce je odsouzený za vraždu na svobodě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Třiatřicetiletý Marek Šosták z Ostravy, kterého poslal loni v říjnu ostravský krajský soud na třináct a půl let do vězení za vraždu veksláka, je už několik dní na svobodě. Odsouzenému muži, který se proti rozsudku odvolal, totiž zapomněl soudce prodloužit v zákonné lhůtě vazbu.

Foto: Jiří Klicpera

Boje nejlepších v kategorii Elite

Článek

"Je to moje pochybení, prostě jsem toho teď měl moc. Jsem připraven za chybu nést odpovědnost," potvrdil Právu předseda trestního senátu Miroslav Mucha.

Jeho nadřízení již podali k Vrchnímu soudu v Olomouci návrh na zahájení kárného řízení. Mucha, který loni převzal ocenění za svou dosavadní činnost, tak nyní pravděpodobně přijde o část platu.

V útěku mu nikdo nezabrání

Šostáka krajský soud loni zbavil na 13,5 let svobody za to, že 7. ledna v osobním automobilu zavraždil kuchyňským nožem 49letého veksláka Františka Řádku. Se svou obětí údajně udržoval deset let velmi dobré vztahy a zavraždil ho ze zištných důvodů. Obžalovaný od počátku tvrdil, že se vraždy nedopustil. Podle něj se věci odehrály přesně naopak a sám se jen bránil útoku veksláka Řádka. [celá zpráva]

Na odvolací řízení u vrchního soudu bude Šosták čekat na svobodě. Pokud se bude chtít soudu vyhnout a opustit území republiky, nikdo mu v tom nezabrání. "Jeho advokát mi ale poslal sdělení s adresou, kde se bude pan Šosták zdržovat," podotkl soudce Mucha.

Reklama

Související články

Vrah veksláka si odsedí 13,5 roku

Trest 13,5 roku vězení padl v případu smrti ostravského veksláka Františka Řádky. Jeho vrahem je podle ostravského soudu 33letý Marek Šosták, který jej v lednu...

Výběr článků

Načítám