Hlavní obsah

Chyběly mu peníze, tak si je tiskl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce je až ten poslední způsob, jak přijít k penězům. To je zřejmě životní filozofie devětadvacetiletého muže žijícího na Hodonínsku. Na stopu se mu policisté dostali po zadržení o tři roky staršího muže, který nepovedenými padělky platil.

Foto: Policie ČR

Zajištěné padělky bankovek

Článek

Dvaatřicetiletý muž s trestní minulostí, který v polovině ledna odcizil s kumpánem zboží z prodejny ve Strážnici, v tomto týdnu navštívil hernu.

„U obsluhy si vyměnil bankovku v hodnotě 100 korun, kterou mu údajně nepřijal automat, následující den proměnil další stokorunu za dvě mince. Obsluha si až dodatečně všimla, že bankovky jsou falešné,“ informoval ve čtvrtek o případu policejní mluvčí Pavel Šváb.

Povzbuzen úspěchem, vydal se muž na nákup do obchodu. „Falešnou tisícovkou zaplatil pivo v obchodě a odešel dříve, než si pokladní stačila chybu uvědomit,“ dodal mluvčí.

Cizinec platil v Rozvadově filmovými eury s nápisem Movie Money

Krimi

To už se rozběhlo vyšetřování. Policisté zjistili, že falešné peníze chtěl dát do oběhu v další provozovně. Za pomoci záznamu kamer a dalších indicií už policisté věděli, pro koho jít. Ve středu jej zadrželi v ubytovně na Hodonínsku.

„Vyhýbal se přímému vysvětlení, jak bankovky získal. U sebe ale měl další nepříliš vydařené padělky bankovek různých nominálních hodnot, údajně určené dětem ke hraní,“ řekl Šváb.

Avšak místo dětských her muž bankovky měnil za pravé či jimi platil nákup. Proč, to nevysvětlil. Policisté i bez jeho výpovědi výrobce padělků vypátrali.

Foto: Policie ČR

Falešná tisícovka, kterou policie v případu zajistila

„Obvinění si vyslechl devětadvacetiletý muž, který falešné bankovky vyráběl. Bez vědomí ostatních členů domácnosti je vytvářel na domácí tiskárně z důvodu finanční nouze. Své počínání před kriminalisty ohodnotil jako velkou hloupost,“ řekl mluvčí. Část padělků muži zničili příbuzní, když na jeho aktivity přišli. Oběma mužům teď hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Mladík z Prahy platil za mobily z bazaru falešnými eury

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám