Hlavní obsah

Chtěl si přes internet pořídit jezevčíka, podvodníci ho obrali o 100 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes sto tisíc korun vytáhli z jednadvacetiletého mladíka z Prahy podvodníci s domácími mazlíčky. Muž zareagoval na inzerát nabízející jezevčíka, nakonec mu ale zbyly oči pro pláč. Pejska nedostal a jeho peníze nakonec skončily v Kamerunu. Před podvodnými praktikami varovala pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Mladík odepsal na internetový inzerát, který nabízel prodej jezevčíka na chovatelském portálu. „Komunikace s prodávajícím začala prostřednictvím e-mailu zcela standardně. Chovatel v komunikaci upozorňoval zájemce, že je pro něj velmi důležité, aby šel pes do dobrého prostředí a k hodným lidem,“ popsala mluvčí.

Jak inzerát, tak i následná komunikace podle ní probíhala bez problémů a působila důvěryhodně.

Pes měl přiletět z Itálie

Mladíka nerozhodilo ani to, že mu prodávající sdělil, že má chov v Itálii, odkud mu jezevčíka pošle. K předání peněz mělo dojít při převzetí pejska na letišti, s čímž muž souhlasil.

Pak už se ale rozjela série požadavků od údajného přepravce. Nejprve chtěl zaplatit zálohu za klimatizovaný přepravní box, pak očkování, krmení nebo pojištění přepravy. To ještě mladík zaplatil, a to převodem na uvedený účet.

Když se ale přepravní společnost ozývala s dalšími a dalšími požadavky, odmítl je muž dále platit. V tu chvíli s ním jak prodávající, tak i „přepravce“ odmítli komunikovat a muži došlo, že byl podveden. Vyšetřovatelé následně zjistili, že jeho více než sto tisíc korun skončilo na účtu kdesi v Kamerunu.

V případě dopadení může pachatel či pachatelé dostat za podvod až dvouletý trest vězení.

Pořád dokola. Žena z Olomouce chtěla prodat plyšáky za dvě stovky, přišla o 150 tisíc

Bezpečnost

Reklama

Výběr článků

Načítám