Hlavní obsah

Chovatel na Šumpersku je podezřelý z týrání psů. Dva uhynuli

Šumperk

Policisté vyšetřují 60letého chovatele, který je podezřelý, že ve svém domě na Šumpersku týral 13 psů. Podle policie zvířata trpěla hladem a žízní, dva psi uhynuli. Přeživší zvířata už skončila v útulku. O případu informovala v úterý policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Policie uvedla, že k týrání psů docházelo po delší dobu v malé obci poblíž Zábřehu. Jednalo se o psy menšího vzrůstu, plemeno policie nesdělila.

„Prověřovaný 60letý muž nezajistil, aby chovaná zvířata měla dostatečný přísun potravy a vody, nebo k těmto měla pouze omezený přístup. V důsledku těchto nevyhovujících podmínek došlo v blíže neurčené době k úhynu dvou těchto psů,“ uvedla Vybíhalová s tím, že u uhynulých zvířat nařídili policisté pitvu.

Přeživší psi putovali kvůli podvýživě do útulku. Chovatel je podezřelý z trestného činu týrání zvířat, ze který mu hrozí až tři roky vězení.

Foto: Státní veterinární správa

Psi nalezení u chovatelky na Pelhřimovsku

Veřejnost v únoru šokovala zpráva z Pelhřimovska, kde veterináři odhalili „množírnu” s 212 psy, kteří přežívali v otřesných podmínkách. Psy si převzaly útulky a majitele vyšetřuje policie. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám