Hlavní obsah

Chlapec vypadl v Ivančicích z kolotoče a těžce se zranil

Právo, lid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivančice
Aktualizováno

Proraženou lebkou skončil v neděli při svatojakubské pouti pád patnáctiletého chlapce z kolotoče v Ivančicích na Brněnsku. Hoch se zřítil z výšky šesti metrů. Jeho stav je velmi vážný, řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

Foto: Hazir Reka, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Po pádu z šesti metrů si hoch navíc poranil ruce. Jeho stav je velmi vážný. Případ nám byl hlášen jako pád z kolotoče. Na místě zasahovala posádka záchranářů, která přivolala vrtulník. Poškozený utrpěl mnohočetná vážná zranění a v umělém bezvědomí a napojený na dýchací přístroje byl převezen do nemocnice v Brně-Bohunicích," uvedla jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

K neštěstí došlo v neděli odpoledne z dosud neznámých příčin. Podle dostupných informací vypadl chlapec z atrakce ve stylu Indiana Jones.

„Co neštěstí předcházelo, se zatím neví, případem se zabývá policie. Bližší informace k události by mohly být k dispozici v pondělí,“ řekla mluvčí policie Andrea Procházková.

Není jasné, jak k neštěstí mohlo dojít. Možné ale prý je, že dotyčnému uškodila jeho nadváha a baculatá postava. Svědkové mají za to, že se mu kvůli rozložité postavě nezajistil bezpečnostní rám. Kvůli tomu ho pak ze sedačky vymrštila odstředivá síla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám