Hlavní obsah

Čelní střet autobusu s autem na Plzeňsku. Řidiči bylo zle, pohotově zareagoval mladík, líčí místostarosta

• Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda se stala v úterý večer ve Šťáhlavech u Plzně. Nedaleko kruhového objezdu se čelně srazil linkový autobus s osobním autem. Zranilo se pět lidí. Podle zjištění deníku Právo se zřejmě řidiči autobusu udělalo špatně a srazil se s protijedoucím vozidlem. Duchapřítomně pak zareagoval jeden z cestujících, který řízení strhl a zabránil ještě větší kolizi, uvedl místostarosta obce.

Dopravní nehodaVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Ve Šťáhlavech na Plzeňsku se čelně srazil linkový autobus s osobním vozem. Zranění utrpělo pět lidí. Roční dítě odvezla sanitka na vyšetření do nemocnice. Na místě byl evakuační autobus, který převezl nezraněné pasažéry do Plzně. Silnice směrem na Rožmitál pod Třemšínem a Tábor je v místě uzavřená. Informovali o tom záchranáři.

Řidič měl pěnu u pusy

Místostarosta Šťáhlav Pavel Štětina (Nezávislí) s mladým mužem, který v situaci skvěle zareagoval, bezprostředně po nehodě mluvil. „Vyprávěl mi, jak se to stalo. Autobus začal couvat. Šoférovi se podle všeho udělalo zle. Byl v křeči, měl snad i pěnu u pusy. Mladík se mu snažil sundat nohu z plynu a volantem pohnout tak, aby autobus nejel dolů z kopce, ale zastavil o zeď zámeckého areálu. To se mu naštěstí povedlo,“ popsal Štětina a ocenil pohotovou reakci mladého muže.

Na místo mířily všechny složky záchranného integrovaného systému. Záchranáři ošetřili pět zraněných z osobního automobilu i autobusu. „Devětatřicetiletého muže se zdravotní indispozicí a bez zranění jsme odvezli na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Tam skončila také šestašedesátiletá žena s lehkými zraněními a asi roční dítě. Dále jsme transportovali dvaadvacetiletou ženu a šestatřicetiletého muže s lehkými zraněními do borské nemocnice,“ popsala mluvčí záchranky Andrea Divišová.

Na Berounsku havaroval linkový autobus

Krimi

Policie zatím případ nechtěla blíže komentovat. Pouze uvedla, že silnice je v místě nehody neprůjezdná. „Více informací zveřejníme, jakmile to bude možné,“ konstatovala Pavla Burešová.

„Na místě je pět zraněných osob, z toho čtyři lehce zraněné, u jedné osoby nejsme schopni specifikovat závažnost zranění,“ řekl Právu velící důstojník hasičů Pavel Valm.

Na místě byl evakuační autobus, který převezl nezraněné pasažéry do Plzně.

„Dětským účastníkům nehody jsme poskytli posttraumatickou intervenční péči a darovali jim plyšové hračky,“ řekl Petr Poncar, mluvčí krajských hasičů, kteří na místo nehody přistavěli evakuační autobus z Plzně-Košutky. Při nehodě byl podle Poncara poškozen sloup elektrického vedení.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Dopravní nehoda

Příčinu nehody policie vyšetřuje. Sinice bude uzavřena minimálně do 21:00. Provoz tam ale není velký, fronty se netvoří.

Autobus na Třebíčsku srazil dva lidi

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám