Hlavní obsah

Čecha ze seznamu nejhledanějších zločinců zadrželi v Belgii

České soudy ho pravomocně poslaly na sedm let do vězení za drogové delikty, do výkonu trestu ale nenastoupil a před spravedlností se skrýval v zahraničí. Čecha, který byl se zatykačem na krku na seznamu nejhledanějších zločineckých uprchlíků v Evropě, zadrželi v týdnu policisté v Belgii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informoval mluvčí policie Ondřej Moravčík. Šestačtyřicetiletého Čecha v úterý zadrželi belgičtí kriminalisté.

„Český soud ho sedmi lety odnětí svobody potrestal za držení psychotropních a omamných látek a jedů. Muž se skrýval, a proto na něj soud vydal i evropský zatykač,” sdělil mluvčí.

Na stopu odsouzenému se nejdřív dostali čeští kriminalisté, kteří podle Moravčíka zjistili, že by mohl být právě v Belgii.

V rámci Evropské sítě cíleného pátrání (ENFAST) oslovili kolegy ze zahraničí, kteří po několika dnech muže našli a zadrželi.

„Nyní je ve vydávací vazbě a čeká na rozhodnutí soudu o jeho vydání do českého vězení,” dodal Moravčík.

Na Maltě zatkli Čecha, byl na něj vydán evropský zatykač

Evropa

Jak dlouho byl muž na útěku, policie neupřesnila. Jméno a fotografie rovněž nejsou podle Moravčíka momentálně k dispozici.

ENFAST je projekt, který stojí na sdílení informací o zločincích mezi policiemi jednotlivých zemí Evropské unie.

Je zaměřený na pachatele, kteří mají na svědomí závažné trestné činy a jsou na útěku před spravedlností.

Reklama

Související články

Na Bali byl zadržen Čech hledaný pro podvod

Imigrační úředníci na indonéském ostrově Bali zatkli tři hledané cizince, kteří byli na útěku kvůli finančním podvodům, jichž se dopustili ve svých rodných...

Výběr článků

Načítám