Hlavní obsah

Bytař rekordman navštívil přes 60 adres

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kriminalistům z Prahy 3 se minulý týden podařilo zadržet třiačtyřicetiletého muže, který má na svědomí více než šedesát vyloupených bytů. Je obviněn z trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Škoda, kterou muž způsobil, se blíží ke dvěma miliónům korun.

Článek

Počet bytů, které zloděj navštívil, je enormní, ale na pomyslné první místo nestačí. Krály pražských zlodějů jsou spíše Petr Čakurda a Kamil Mankoš. Ti si vysloužili přezdívku pavoučí muži díky akrobatickým kouskům, kterými se dostávali do bytů. Vykradli jich v Praze 76 a v lednu 2005 byli odsouzeni k trestu 4,5 a 6 roků. [celá zpráva]

Třiačtyřicetiletého bytaře honili policisté od konce minulého roku, kdy  zaznamenali několik krádeží vloupáním do bytů v devátém pražském obvodě a jednotlivé případy porovnávali. Zejména podle času a způsobu provedení se domnívali, že za vyloupenými byty bude stát jeden pachatel.

"Doslova celé dny a týdny shromažďovali zajištěné stopy a poznatky získané prostředky pátrací techniky. Na základě jejich vyhodnocení se dostali na stopu třiačtyřicetiletému muži, který obýval pronajatý byt v Praze-Ládví," uvedl policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

Chytili ho v akci

Teprve v průběhu dalšího vyšetřování se kriminalisté dozvěděli o důkladné přípravě každého vloupání. Podezřelý muž docházel pravidelně, téměř každý pátek, do telefonní budky nedaleko svého bydliště. Odtud obvolával předem vytipované domácnosti. Když zjistil, že nikdo z nájemníků není doma, do bytu se vloupal.

Pracoval většinou v nočních hodinách o víkendech a z bytů si odnášel elektroniku, peníze a šperky. Po více než tříměsíčním úsilí nashromáždili kriminalisté dostatečné množství důkazů a zadrželi ho v době, kdy šel ke své telefonní budce a chystal se krást. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám