Hlavní obsah

Brožová způsobila na mercedesu škodu za milión korun

Novinky, Milan Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYŽLOVKA

Vážnou dopravní nehodu měla včera odpoledne herečka Kateřina Brožová. Se svým automobilem značky Mercedes M 500 havarovala v obci Vyžlovka na Kolínsku, nedaleko Jevan, kde s manželem a dcerou žije. Podle policie neuzpůsobila herečka jízdu stavu vozovky.

Foto: Břetislav Šťasta
Článek

Podrobnosti o nehodě Právu sdělil mjr. Zdeněk Neliba z okresního ředitelství v Kolíně: "V pondělí nebyly podmínky pro jízdu v tomto úseku zrovna ideální. Je tady hodně lesů, v jejich stínu hrozilo náledí. Vyšetřování dopravní policie ukázalo, že řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy povaze vozovky, povětrnostním podmínkám, vlastnostem vozidla a také svým řidičským schopnostem. Nezvládla řízení, dostala nekontrolovaný smyk. Tak vletěla do levého silničního příkopu, kde postupně narazila do tří stromů. Poté se zase odrazila přes vozovku do pravého silničního příkopu, aby se vzápětí zastavila o betonový sloup. Škodu způsobenou při havárii na vozidle znalci odhadli na milion korun. Řidička byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice."

Zdravotní stav Kateřiny Brožové není vážný

Hereččin manžel Zdeněk Toman, generální ředitel pražské společnosti Agrotrade, se po prvotních informacích o zdravotním stavu své ženy obával, že utrpěla zlomeniny, dokonce i krčních obratlů. Důvěryhodný zdroj z nemocnice však dnes Právo informoval, že rentgenové snímky žádné zlomeniny neprokázaly.

"Musí absolvovat magnetickou rezonanci a všechna další vyšetření - jako každý pacient. V ohrožení života ale naštěstí vůbec není," řekl listu lékař z Českého Brodu, který si nepřál být jmenován. Na chirurgickém oddělení, kde herečka leží, odmítli poskytnout jakékoliv informace o aktuálním zdravotním stavu Kateřiny Brožové.

Děje se tak údajně i na přání jejího manžela. Právu se podařilo zjistit, že ten své ženě na poslední chvíli rozmluvil, aby s sebou na cestu do Prahy brala jejich malou dceru Kačenku. Zdeněk Toman se domnívá, že životně důležitou roli při nehodě sehrály airbagy. Zbytky drahého automobilu, jejichž fotografie redakci Práva poskytl, bude muset dát do železného šrotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám