Hlavní obsah

Bratři Olahovi jsou ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/KLADNO

Kladenský soudce vydal ve čtvrtek souhlas se vzetím bratrů Olahových do vazby. Oba sourozence, které v úterý v Kladně při akci Lignit zatkla speciální jednotka, vyšetřovatelé podezírají z vybírání takzvaného výpalného od kladenských podnikatelů. Skončili ve vazební věznici v Praze-Ruzyni.

Foto: Promo YO YO Band

Legendární kapela YO YO Band s Richardem Tesaříkem

Článek

Důvodem rozhodnutí o vazbě je snaha zabránit podezřelým v ovlivňování svědků, maření vyšetřování a také v pokračování v trestné činnosti, uvedl soudce.

O případ se podle televize Nova zajímá i policejní prezident Jiří Kolář, který chce nechat prošetřit propojení Olahů s kladenskou policií. Jeden z bratrů totiž oficiálně vlastní zbrojní pas, ač byl v minulosti stíhán. Podle Koláře by se případem měla zřejmě zabývat Inspekce ministra vnitra.

Policisté zřídili speciální telefonní linku, kde mohou občané zanechávat případná svědectví o trestné činnosti nechvalně proslulé dvojice. "Na pracovníky Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu se mohou obracet na číslo 607 216 246," uvedla policejní mluvčí Blanka Kosinová. Policisté nevylučují, že v případu padnou i další obvinění.

Zadržení Pavel a Jan Olahovi totiž pocházejí z rozsáhlého rodinného klanu a mají ještě pět bratrů. Jednoho z nich, Jaroslava Olaha, vyšetřovatelé v úterý zadrželi také. Po několika hodinách ho však opět propustili. Podle Novy je do případu navíc zapleten i podnikatel a majitel kladenské realitní kanceláře a mnoha nemovitostí v centru města Pavel Orna, který jednoho z bratrů zaměstnával. ČTK se ho však na jeho hradě v Červeném Újezdě nepodařilo zastihnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám