Hlavní obsah

Boty u řeky vyvolaly rozsáhlé manévry. Spadly mi z auta, přiznal jejich majitel

Štáhlavice

Boty ležící u mostu přes Úslavu ve Šťáhlavicích na Plzeňsku vyprovokovaly rozsáhlou pátrací akci. Řeku i břehy pročesávali hasiči i policisté, v akci byl psovod. Marná snaha. Ale skončilo to happyendem. Policii se přihlásil vlastník inkriminované obuvi. Přišel o ni, když ji zapomněl na střeše auta.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o botách na silnici přijali policisté na tísňové lince v sobotu 22. ledna ráno. „Okamžitě vyjeli na místo a při krajích vozovky nalezli pánskou kotníkovou obuv, boty byly od sebe vzdáleny několik metrů,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

„Nebylo možné vyloučit, že mohlo dojít k zatím nezjištěnému jednání, při kterém mohl být bezprostředně ohrožen život člověka,“ vysvětlila, proč se rozjela následná pátrací akce.

Bobr vyrazil na procházku Českou Lípou. Silnici přecházel po přechodu

Koktejl

Rozuzlení přišlo po třech dnech, když se o manévrech náhodou dozvěděl vlastník ztracených botek a došlo mu, že v tomto příběhu pravděpodobně hrály hlavní roli.

Přihlásil se na policii s tím, že je 21. ledna večer odložil na střechu svého vozidla, zapomněl na ně a při jízdě o ně přišel. „Policisté mu zajištěné boty posléze vydali,“ uzavřela Hokrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám