Hlavní obsah

Bití spolužáka si chlapci natáčeli mobilem

Právo, František Kšajt
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Policie v západních Čechách se od tohoto týdne zabývá případem šikany, která se stala v úterý v Základní škole jih v Mariánských Lázních. Žáka osmé třídy napadl ve škole jeho spolužák pěstmi, přičemž jiný celou scénu natáčel na video. Jak zjistilo Právo, nejedná se o jediný případ fyzického napadení v této škole. Informaci potvrdila západočeská policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Článek

"Policisté úterní incident ve škole prošetřují. Kriminalisté z místního oddělení evidují další dva případy poškození zdraví na uvedené škole. Případ z roku 2006 již policie ukončila návrhem na podání obžaloby pro trestný čin ublížení na zdraví. Další případ byl nahlášen počátkem března a ten také policie dosud šetří," uvedla policejní mluvčí.

"Mám o syna velký strach. Má od úderů pěstí nateklý nos, podlitiny na tváři a naraženou lícní kost. Syn mi řekl, že další kluk mlácení nahrával na video mobilem," uvedl otec napadeného chlapce. 

Rodiče napadeného žáka navštívili ve středu ráno ředitele školy. "O případu jsem informována. Bližšího ale zatím nic nevím, řešil to s rodiči ředitel, který je teď na školení v Chebu. Na pondělí kvůli tomu svoláváme školní komisi, kde se touto záležitostí budeme podrobně zabývat. Na nic takového nejsme v naší škole zvyklí," uvedla pro Právo zástupkyně ředitele školy Jana Rygolová.

"Policisté spolupracují s městským odborem sociálních věcí, kde řeší problematiku záškoláctví, omluvenek, případné šikany, atd. s řediteli jednotlivých škol. Na podzim loňského roku byli na zasedání městského úřadu svoláni ředitelé škol, které zástupce informoval a požádal je, aby oznamovali policii všechny případy, kde by bylo podezření ze šikany," uzavřela Martina Kohoutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám