Hlavní obsah

Běžkař dostal infarkt. Lékaři nevědí, o koho jde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

V nemocnici v Liberci leží muž, který v neděli odpoledne zkolaboval na běžkařské trati nad Spálenou Hájenkou v Jizerských horách v oblasti mezi Kořenovem a Rejdicemi na Jablonecku.

Foto: Horská služba

Horská služba pomáhala muži s infarktem.

Článek

„Než jsme dojeli, poskytovali ostatní běžkaři muži nepřímou masáž srdce za telefonické koordinace. My jsme na místě dál pokračovali v resuscitaci a nasadili defibrilátor,“ přiblížil případ horský záchranář René Mašín.

Třináctiletý chlapec upadl na sjezdovce. Lyže mu rozřezala nohu

Krimi

„Běžkař prodělal infarkt, neměl u sebe žádné doklady a je v bezvědomí. Jde o muže mezi padesáti a šedesáti lety, 175 centimetrů vysokého, robustnější postavy,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Horská služba na Silvestra zachraňovala na Sněžce dva turisty

Stalo se

Se žádostí o zjištění totožnosti muže se na policisty obrátili lékaři z liberecké nemocnice a policie už kvůli tomu zveřejnila výzvu veřejnosti. Na lince 158 policisté očekávají reakce od těch, kteří vědí o někom, kdo si vyrazil na Jablonecko na běžky a dosud se domů nevrátil.

„Pán může být odkudkoliv z republiky, a nelze ani vyloučit, že jde o cizince,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám