Hlavní obsah

Bezdomovec s covidem utekl z izolace a chodil po městě. Hrozí mu osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Třiapadesátiletý bezdomovec nakažený koronavirem skončil ve vazbě, protože opustil izolaci a pohyboval se po Jihlavě. Je podezřelý z trestného činu šíření nakažlivé nemoci, za který mu hrozí až osm let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž bez domova, který měl být v izolaci v azylovém domě v Jihlavě, neposlechl personál a svévolně odešel z objektu. Strážníci následně zjistili, že se muž pohybuje na hlavním nádraží v Jihlavě, a informovali o tom policisty. Na místo vyrazila hlídka se speciálními ochrannými prostředky a muže zadržela.

Mladík v Jihlavě vyletěl s autem z mostu a dopadl na cyklostezku

Krimi

Bezdomovec byl obviněn z trestného činu šíření nakažlivé nemoci a ještě v sobotu byl vzat do vazby. Následně byl převezen na speciální oddělení vazební věznice v Brně, které je určené pro covid pozitivní osoby. Poněvadž se činu dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu až osm let vězení.

Kamion naložený auty se na Jihlavsku srazil s dodávkou, dva zranění

Krimi

„U muže bylo nutné přistoupit k takovému postupu, protože by ve svém jednání pokračoval a hrozilo by, že by nekontrolovaně virus šířil dál. Navíc se jedná o muže, který má za sebou poměrně bohatou trestní minulost,“ uvedl ředitel jihlavských policistů Aleš Indra.

Reklama

Výběr článků

Načítám