Hlavní obsah

Běžce v Praze napadl pes, policie už našla majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ve rvačku a tahanici o mobilní telefon vyústil konflikt mezi běžcem a majitelem psa u Xaverovského rybníka v Praze. Zvíře puštěné na volno mělo napadnout běžícího muže, který vzápětí našel jeho majitele a vyfotil ho na mobilní telefon. Majitele psa zvěčnění rozčílilo a při následné rvačce sokovi telefon sebral, jenže když snaha dostat se do zaheslovaného přístroje byla marná, telefon rozbil a odešel. Policisté ho později vypátrali.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu z neděle 2. října ve středu informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová. Muže z fotografie se nepodařilo dohledat, policie se proto obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc s jeho ztotožněním.

Ve středu po 18. hodině policisté informovali, že díky medializaci případu se majitele psa podařilo vypátrat a nyní probíhají standardní úkony trestního řízení.

Vše mělo začít tím, že muže běžícího nedaleko rybníka krátce po 18:30 napadl volně pobíhající pes. O jaké plemeno se jednalo, policie neupřesnila.

„Poté, co poškozený zkontaktoval majitele psa, došlo ke slovní rozepři. Běžec pořídil fotografii majitele, tomu se to nelíbilo, a tak poškozeného svalil na zem a následně za užití násilí se zmocnil jeho mobilního telefonu,“ popsala konflikt mluvčí.

Přístroj byl ale uzamčený a připojený na sdílené úložiště. Muž podle policie v útoku pokračoval, aby heslo získal, ale když se mu nedařilo z muže přístupové údaje dostat, telefon rozbil a odešel.

Podle Siřišťové policie případ prověřuje jako loupež, vydírání a poškození cizí věci, za což hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám