Hlavní obsah

Bankovní lupič z Mohelnice uniká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

Policisté vyšetřující páteční bankovní loupež v Mohelnici na Šumpersku žádají o pomoc svědky, kteří by mohli přispět k objasnění případu. Podle dosud zjištěných informací si totiž pachatel budovu Komerční banky důkladně obhlížel, než ozbrojený vstoupil dovnitř.

Foto: Martina Váňová
Článek

"Maskovaný a ozbrojený muž vešel do pobočky banky kolem 15. hodiny. Vyzval přítomné, aby si lehli na podlahu. Přelezl skleněné hrazení a prohledal prostor pokladny, kde odcizil určitou finanční hotovost," připomněla dnes mluvčí severomoravské policie Soňa Bradáčová.

Lupič pak po jedné ze zaměstnankyň požadoval klíče od pokladny a videokazetu. Zřejmě myslel záznam z bezpečnostní kamery, jak sdělila Bradáčová. Žena mu však nevyhověla, pachatel ji tedy praštil do krku až upadla a nechal ji být.

"Následně si od jednoho z klientů vynutil klíče od jeho Fordu Mondeo a odjel," pokračovala mluvčí. Při přepadení se podle ní nikomu nic nestalo a odcizené auto se ještě v pátek našlo poblíž Mohelnice.

Lidé si ho všimli už před bankou

Policisté dosud vypátrali, že lupič seděl před přepadením na lavičce u vchodu do banky. Podle svědků byl menší, asi 165 centimetrů vysoké postavy, ve věku kolem 35 let. Vlasy měl hnědé a splihlé.

Byl oblečený do obnošených riflí a červené kárované košile s dlouhým rukávem. Na hlavě měl béžový plátěný klobouk a kolem krku uvázaný černý šátek, který si při loupeži dal na obličej. Hovořil česky.

Případní svědci mohou volat na linku 158 nebo přijít na kteroukoli policejní služebnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám