Hlavní obsah

Auto na Šumpersku skončilo po nehodě v rybníku, posádka musela ke břehu doplavat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doplavat ke břehu musela posádka osobního auta poté, co v pondělí odpoledne skončil vůz na Šumpersku po nehodě v Křemačovském rybníku. Jeho řidič (20) pravděpodobně sám kolizi zavinil. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Posádka auta se málem utopila.

Článek

K nehodě došlo na silnici mezi Mohelnicí a Křemačovem. „Čtyřicetiletá řidička jela s vozidlem Ford ve směru na Křemačov. Při jízdě zapnula levý ukazatel směru a měla v úmyslu odbočit na účelovou komunikaci u hráze Křemačovského rybníka,“ popsala nehodu mluvčí.

„Při odbočování přehlédla za sebou jedoucí vozidlo Opel Astra, které řídil 20letý muž. Řidič uvedeného vozidla předjížděl ford zleva i přesto, že řidička měla zapnutý směrový ukazatel. Došlo k bočnímu střetu mezi vozidly,“ dodala.

Opel podle ní po nárazu pokračoval dál mimo komunikaci, kde vyjel na hráz a skončil v rybníce asi 30 metrů od břehu, kde se začal potápět.

„Řidiči i jeho spolujezdci se podařilo z vozidla dostat a doplavat na břeh. Při nehodě nedošlo ke zranění osob a hmotná škoda byla předběžně stanovena na 40 tisíc korun,“ konstatovala Zajícová.

Provedená dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Na místě nehody zasahovali i hasiči, kteří havarované vozidlo vytáhli z Křemačovského rybníka na břeh. „Nehoda je nadále v šetření,“ dodala policejní mluvčí.

Na Kladensku se srazila dvě auta. Jeden řidič byl silně opilý

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám