Hlavní obsah

Alkoholik má jít za vraždu přítele na 23 let za mříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Krajský soud v Olomouci v pátek poslal na 23 let do vězení Petra Rozsívala (34). Za neuvěřitelně brutální vraždu přítele mu hrozilo až doživotí. Nevyléčitelný alkoholik během soudního procesu popřel, že by ji měl na svědomí. Sám byl šokovaný, když tělo na policejních fotografiích uviděl.

Foto: archív ER Praděd

I letos projede kolona vozů městem Vrbnem pod Pradědem a bude to podívaná.

Článek

"Trest postihuje jak závažnost trestného činu, tak osobnost pachatele. Je na místě ho na dlouhou dobu izolovat od společnosti, protože je to mimořádně nebezpečný člověk," odůvodnil rozhodnutí předseda senátu Vladimír Hendrych.

Rozsíval podle obžaloby zavraždil svého jednaosmdesátiletého přítele v listopadu 2002. Obžalovaný přišel za invalidním důchodcem na návštěvu, stejně jako tolikrát předtím. Sám ho označil za svého ochránce, ke kterému utíkal, když měl doma problémy.

Prý si na nic nepamatuje

Podle své výpovědi přinesl osm piv a začal se starcem popíjet. "Pak jsem byl několikrát pro další piva, nejméně tři sedmičky vodky, grilované kuře a uzeniny. Pak už vím jen to, že jsme se chytli, mám pocit, že kvůli konfliktu s jeho vnučkou, která do domu přišla. Bylo to okolo 16. hodiny. Na víc si nepamatuji," uvedl již dříve u soudu Rozsíval s tím, že se probral až před půlnocí v křoví.

Státní zástupce vraždu popsal tak, že Rozsíval důchodce nejprve škrtil. Pak ho srazil a na zemi do něj kopal a dupal po něm. Nakonec mu zasadil nejméně tři rány kuchyňským nožem s čepelí dlouhou 14,5 centimetru, rozřízl mu břicho a přeťal jaterní tepnu. Oběť vykrvácela.

Rozsíval, který už byl dvakrát soudně trestán, vypověděl, že něčeho podobného by nebyl schopen. Soud mu to ale neuvěřil.

Související témata:

Výběr článků

Načítám