Hlavní obsah

Agresivní opilý mladík chtěl oběť utopit v potoce u obchodu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaapadesátiletého muže surově zbil a pokoušel se ho utopit v potoce devatenáctiletý mladík z Rožnovska. Kriminalisté ho obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Lenka Javorková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ze stejného zločinu ve formě účastenství jako pomocník obvinili kriminalisté i šestadvacetiletého muže, který celému incidentu přihlížel a agresora k útokům podněcoval. K incidentu došlo v pondělí odpoledne v obci na Rožnovsku,“ uvedla mluvčí.

Mladí muži popíjeli alkohol poblíž prodejny potravin v obci. Kolem čtvrté hodiny odpoledne přijel k obchodu na kole dvaapadesátiletý místní muž, kterého si mladší z mužů ihned všiml a vzpomněl si, že mu z dřívější doby dluží pár stovek.

Opilý mladík podle policie znenadání kopl muže do obličeje a začal ho bít. Pak ho shodil do blízkého potoka, kde v brutálním útoku v podobě facek a kopání pokračoval. Kopal a pěstmi tloukl muže po celém těle i do obličeje a hlavy.

Neměl šanci se bránit 

„Poškozenému několikrát ponořil hlavu pod hladinu a násilně mu ji tam držel tak, aby nemohl dýchat, a snažil se ho utopit. Když se poškozený během agresivního útoku pokoušel z potoka vylézt ven, tak ho tam útočník znovu shodil, a napadený muž tak neměl šanci se vůbec bránit,“ popsala Javorková.

Napadání přihlížel šestadvacetiletý muž, který agresora povzbuzoval, podněcoval ho k dalším útokům a hlasitě se napadání smál. Po několikaminutovém surovém útoku muž zůstal bezvládně ležet v bezvědomí na břehu potoka.

Zraněného muže odvezla do nemocnice rychlá záchranná služba, kterou přivolala žena z blízkého obchodu. „Policisté na místě museli zjistit všechny okolnosti případu. Podle prvotního oznámení měl totiž dvaapadesátiletý muž v opilosti spadnout do potoka sám a dva přítomní mladíci ho měli z vody vytáhnout,“ uvedla mluvčí.

Necelé dvě promile 

Teprve další prověřování ukázalo pravý stav věcí. „Oba mladíci byli v době incidentu pod vlivem alkoholu. Mladšímu z mužů jsme naměřili necelé dvě promile a staršímu kolem jednoho promile,“ sdělila Javorková.

Na hlavního pachatele, devatenáctiletého mladíka, uvalil soud vazbu. Starší z obviněných bude stíhán na svobodě. Mužům hrozí v případě prokázání viny až osmnáctiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám