Hlavní obsah

Výlety po Braniborsku: Inspirujte se a plánujte.

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po celý listopad je spolková země Braniborsko, region kolem Berlína, v částečném lockdownu. Jak to bude v prosinci, to vše závisí na vývoji koronavirové nákazy. Momentálně jsou uzavřeny hotely, restaurace i zařízení pro volný čas. Proto bychom Vás chtěli naladit do doby, kdy bude opět možné cestovat. Inspirujte se turistickými tipy po Braniborsku.

Foto: TMB fotoarchiv Lehmann

Prázdninové domky

Článek

Novinka! Výstava o herečce Romy Schneider na zámku Klein Loitz

Muzeum Romy Schneider se nachází na zámku Klein Loitz. Zámek byl postaven v roce 1620 a následně v roce 1902 rozšířen rodinou von Glisczinski. V současné době probíhá výstava o Romy Schneider s fotografiemi renomovaného fotografa, herce, autora, filmového producenta a režiséra Rogera Fritze. Dále lze vidět osobní předměty z majetku herečky, a také dobové dokumenty, jako jsou například dopisy.

Další informace naleznete ZDE.

Foto: TMB fotoarchiv Lehmann

Prázdninové domky

Aktivní zážitek na Flaeming Skate

Být venku je krásné. Co dělat, pokud sníh přikryl bruslařské trasy Flaeming Skate? Musíme počkat na jaro, kdy se budeme opět moci bezstarostně vydat kolem lesů a polí, většinou na kolečkových bruslích, ale i cyklisté jsou vítáni. Vzhledem k rozsahu tras (230 km na 8 okruzích) zde není nikdy plno. Udržení bezpečné vzdálenosti tak není žádný problém.

Další informace naleznete ZDE.

Foto: FlaemingSkate

Bruslaři na Flaeming Skate

Rodinný park v Lužické jezerní krajině

Komfortní kemp se nachází přímo u jezera Senftenberger See. K dispozici tam jsou různé typy prázdninových rekreačních domů, dále místa pro stanování s domky na stromech a kempingové chatky. Vlastní, mírně svažitá písečná pláž je obklopena borovým lesem. Zde je ideální místo pro strávení relaxační dovolené s rodinou, navíc v blízkosti přírody. Z tohoto místa si můžete také naplánovat zajímavé výlety po regionu.

Další informace naleznete ZDE.

Foto: TMB Fotoarchiv Zibell

Flaeming Skate

Novasol Tropical Islands a Zerpe

Přenocování pro rodiny je v prázdninovém domě ideální. Novasol nabízí ubytování na různých místech v Braniborsku, například u zábavního parku Tropical Islands, ve vesnici Wendisch Rietz u jezera Scharmützelsee a severně od Berlína v Zerpenschleuse. Na všech místech by měla být rezervace provedena včas, protože Braniborsko je v létě hojně navštěvováno. Výhodou je, že se tam nachází spousta přírody - přesně ta pravá nabídka v časech koronavirové krize, kdy je v případě dovolené příroda ideální volbou.

Další informace naleznete ZDE.

Foto: TMB fotoarchiv Lehmann

Prázdninové domky

Další informace k cestování po Braniborsku naleznete ZDE.

Výběr článků

Načítám