Hlavní obsah

Víme, proč se Vám i se starším autem vyplatí navštěvovat autorizovaný servis. Ušetříte.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U servisu staršího auta se vyplatí obracet každou vydanou korunu dvakrát. I proto je nejrozumnější svěřit ho do péče proškolených techniků v autorizovaném servisu. Třeba díky programu Citroën & Vy ušetříte za náhradní díly a získáte další výhody.

Foto: Citroen

Péči o váš vůz svěřte odborníkům

Článek

Rozdíl v kvalitě poskytovaných služeb mezi autorizovanými servisy a nespecializovanými „garážovými“ dílnami, je čím dál větší. Přitom už dávno neplatí, že by autorizované servisy byly drahé a pro servis starších aut nevhodné. I dnešní pět deset let stará auta totiž vyžadují odbornou opravu a servis s pomocí přesné diagnostiky a pro dlouhodobé zachování úrovně jejich bezpečnosti a spolehlivosti je více než vhodné používat originální díly. Ty jsou totiž srovnatelné s těmi, které byly použity při samotné výrobě vašeho auta, a jsou kvalitnější a trvanlivější než případné univerzální náhrady z tzv. druhovýroby.

Foto: Citroen

Profesionální příjem zakázky zaručuje, že cena opravy bude vyčíslena předem

Na příkladu Citroënu si můžeme ukázat i zbytečnost obav z vysokých cen v autorizované servisní síti. Díky programu Citroën & Vy značka nabízí výrazné slevy na originální náhradní díly, které jsou dokonce tím vyšší, čím starší auto máte. Značka také nabízí vybraný sortiment odborně repasovaných dílů (např. filtry pevných částic FAP), které jsou plně funkční a je na ně poskytována záruka. Jejich použití je však ještě výhodnější. Ostatně, právě i případné uplatňování záruky je v autorizovaném servisu bezproblémové ve srovnání s neautorizovanými dílnami.

Foto: Citroen

Nový, nebo ojetý – všem se vyplatí jezdit do autorizovaného servisu

Kromě toho vás již u samotného příjmu zakázky, který mimochodem probíhá v čistém prostředí respektujícím hodnoty značky, proškolený technik přesně informuje o celkové ceně opravy včetně práce a nemusíte se bát, že by „střílel od boku“ jak je to běžné v neautorizovaných servisech, kde se pak nestačíte divit, kam se cena za práci vyšplhala. V autorizovaném servisu má totiž každý úkon přesně stanovený časový rámec, a tak ani není možné, aby vám někdo účtoval nějaké vícenáklady či vícepráce. Pravidelně školení technici mají k dispozici speciální nářadí a nejaktuálnější diagnostický software, takže se zde nestane, že by se díly měnily tzv. na zkoušku. Vždyť třeba jen výměna brzdových destiček u vozu s elektrickou parkovací brzdou vyžaduje přesný postup stanovený výrobcem, jinak se riskuje vážné poškození celého brzdového systému, jehož oprava se pak může pěkně prodražit. Technici kromě toho zároveň vždy prohlédnou celý vůz a případně s vámi proberou plán dalších oprav.

Foto: Citroen

Bez moderní diagnostiky se údržba moderních vozů neobejde

Pokud tedy i svůj starší Citroën svěříte do péče autorizovaného servisu, vrátí se vám to následně i při jeho prodeji. Pečlivě a transparentně vyplněná servisní knížka prokazatelně zvyšuje cenu ojetého vozu, protože dává kupujícímu jistotu, za kterou si rád připlatí.

Foto: Citroen

Majitelům starších vozů vychází Citroën vstříc zvýhodněnými cenami

Výběr článků

Načítám