Hlavní obsah

Tip pro vášnivé čtenáře: Knižní online trh, kde můžete bezpečně prodávat i nakupovat

Novinky, Trhknih.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také při čtení nedáte dopustit na vůni a šustění papíru? Pak možná řešíte to samé, co řada dalších náruživých čtenářů. Místo dochází, knížky se kupí a chytají prach. Přitom mohou udělat radost dalším „knihomolům“ a vy si za utržené peníze můžete pořídit novou četbu. Na online tržišti knih, které používají desítky tisíc lidí, to zvládnete raz dva.

Foto: istockphoto

Nabídnout i stovky knih a udržet si přehled o tom, co se prodalo a za kolik, to je na TrhuKnih hračka

Článek

Obzvlášť v této době zájem o knížky stoupá. A není nic jednoduššího, než si pohodlně a bezpečně objednat četbu přímo domů přes internet. Proč toho nevyužít? Ať už chcete trochu pročistit knihovnu, nebo ji naopak doplnit o nějaký zajímavý titul, online antikvariát Trhknih.cz je ideálním pomocníkem. A to hned z několika důvodů.

Za 7 let svého působení si vybudoval přízeň více než 20 tisíc čtenářů, kteří zde nabízejí bezmála 600 tisíc knih. Může se pochlubit rozsáhlou databází titulů, která vám usnadní vkládání inzerátů, tříděním knížek do vlastních „poliček“ nebo bezpečným systémem placení.

Posílejte a nakupujte knížky bez obav

Tou největší výhodou, díky které odpadají klasické neduhy online bazarů, je jednoznačně systém peněžní úschovy. Trhknih.cz totiž funguje zároveň jako spolehlivý prostředník při placení. Nemusíte tak vůbec řešit kdy, jak a jestli vůbec vám kupující zaplatí nebo si život komplikovat smlouváním o ceně či dobírkou. Funguje to jednoduše:

  •  Zájemce si vybere knížku a zaplatí za ní jako v e-shopu.
  •  Vy v roli prodejce pak knížku odešlete s vědomím, že peníze už na vás čekají v úschově.
  • Jakmile knížka dorazí, kupující to potvrdí a platba putuje k vám.

Celý proces je tím pádem automatický, na vás je jen knížku pečlivě zabalit a odeslat. Stejně to samozřejmě funguje i naopak. Pokud by vám koupená knížka nedorazila, platba je vrácena.

Foto: istockphoto

Možná máte doma poklad, o kterém ani nevíte. Ke každému titulu proto existuje seznam zájemců

Vystavit knížku k prodeji zabere sotva minutu

Díky téměř milionové databázi titulů nemusíte všechny bibliografické údaje složitě naťukávat sami. Stačí vyhledat jméno knihy a vybrat z nabídky vaši edici – například Hru o trůny od Talpressu z roku 2011. Pak jen vyplníte cenu, stav a dopravu. A máte hotovo. Není nutné se děsit toho, že při rozprodávání staré knihovny strávíte u počítače celý den. Oproti jiným tržištím navíc neplatíte za vloženou nabídku, ale teprve za skutečně prodanou knihu. Takže kromě času ušetříte i peníze na drobných poplatcích, které se leckdy nasčítají.

Když tápete, pomůže historie cen

Skvělou pomůckou je graf, který vám hned řekne, za kolik se knížka v minulosti prodávala. Odpadá tak věštění ceny z křišťálové koule nebo složité hledání na internetu. To samozřejmě oceníte i při nákupu. Třeba u vzácnějších kousků bez dotisku, jako je Noční Klub Jiřího Kulhánka, nebo populárních knížek, které čekaly na dotisk dlouhé roky, jako Bohatý táta, chudý táta. A pokud titul, který prodáváte, v databázi není, můžete ho samozřejmě přidat. Uděláte tím službu i budoucím prodejcům.

Knížky si snadno vytřídíte

Třídění knížek do virtuálních poliček vám kromě klasických účelů jako „právě čtu“ nebo „sháním“ dobře poslouží právě i v případě prodeje většího množství knížek. Můžete si založit třeba poličku „žlutá krabice“ nebo „knihovna v pokoji nahoře“, abyste věděli, kam sáhnout, až si vaše knížky najdou kupce.

Není divu, že díky svému přístupu si Trhknih.cz letos vysloužil nominaci na Křišťálovou lupu. Přesvědčte se sami, že nakupovat a prodávat knížky online už dávno není nic složitého!

Výběr článků

Načítám