Hlavní obsah

Setkání lídrů českého stavebnictví

Komerční článek

Ve čtvrtek 9. listopadu 2023 pořádá analytická společnost CEEC Research ve spolupráci se společností Central Group, největším rezidenčním stavitelem v ČR, největší konferenci svého druhu Setkání lídrů českého stavebnictví 2023/H2.

Článek

Odborná konference Setkání lídrů českého stavebnictví 2023/H2 je klíčovou událostí roku, kde představitelé stavebního sektoru diskutují se zástupci vlády a klíčových investorů na téma očekávaného vývoje českého stavebnictví.

Tradičními tématy konference jsou aktuální vývoj českého stavebnictví, vytíženost stavebních firem a očekávaný vývoj stavební produkce a veřejných zakázek pro příští rok nebo jak stavebnictví ovlivňuje zpomalení české ekonomiky.

Jaká bude v příštím roce investiční aktivita veřejných zadavatelů? Jaká je koncepce vlády pro podporu bytové výstavy? Jaký je další postup digitalizace ve stavebnictví? Jaké jsou další kroky státu pro urychlení stavebního řízení? Na tyto otázky přinese odpovědi první část konference. Následuje diskuse o udržitelnosti ve stavebnictví a inovacích v oblasti recyklace a vývoje stavebních materiálů, které mění české stavebnictví.

Jaké příležitosti čekají stavaře v dalších letech? Jaký je plán výstavby klíčových dopravních tepen pro českou ekonomiku? Jsou stavební firmy připraveny se podílet na poválečné rekonstrukci Ukrajiny? O tom budou diskutovat experti v druhé části konference a zaměří se také na výzvy pro zaměstnanost v českém stavebnictví, očekávaný vývoj mezd a využívání zahraničních pracovníků.

Na úvod konference budou zveřejněny čísla aktuální situace na trhu z Kvartální analýzy českého stavebnictví Q4/2023. V následné panelové diskusi vystoupí Ivan Bartoš, místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj, Martin Kupka, ministr dopravy, Tomáš Tesař, náměstek ministra životního prostředí a další významní hosté.

Výběr článků

Načítám